Što je frakcijsko podmlađivanje lica

Na tržištu hardverske kozmetologije pojavljuju se nove usluge i mogućnosti, na primjer, frakcijsko podmlađivanje lica. Šta je to, koja je posebnost postupka i koji su njegovi rezultati? Razgovarajmo o specifičnostima metode, njenim posljedicama i osobenostima rehabilitacije nakon zahvata.

Značajke frakcijskog podmlađivanja lica

Metoda hardverske izloženosti koži lica - frakciona fototermoliza ima za cilj uklanjanje gornjeg sloja kože koji ima tragove izloženosti vremenu i okolini. Zahvaljujući ovom čišćenju, koža se podmlađuje. Termoliza je uništavanje tkiva na visokim temperaturama. Frakcijska termoliza ne provodi se u cijelosti na cijeloj površini, već samo na minijaturnim, problematičnim dijelovima lica, pa je lice podijeljeno na segmente koji se obrađuju.

Suština postupka je da uređaj koristi laserski zrak da utječe na male dijelove kože, što dovodi do uništenja gornjeg sloja, zrak utječe na duboke nivoe kože i aktivira proizvodnju prirodnog kolagena i elastina. Termički učinak lasera aktivira stanične procese u koži, dolazi do brze regeneracije i podmlađivanja kože.

Postupak može uzrokovati bol, što liječnik može izbjeći lokalnom anestezijom. Postupak traje oko sat vremena; za konsolidaciju rezultata kozmetolog može propisati kurs od nekoliko postupaka. Trajanje rezultata može varirati od 1 do nekoliko godina, ovisno o lifting njezi kože.

Rezultat

frakcijsko podmlađivanje lica prije i poslije fotografija

Glavni rezultat frakcijskog postupka pomlađivanja lica je obnavljanje kože, oslobađanje lica od gornjeg rožnog sloja, što licu daje umoran izgled.

Zajedno s mrtvom kožom nestaju i tamne i staračke mrlje, sitne bore i tragovi akni. Nova koža izgleda svježe i mlađe, aktivnije se obnavlja, pa se efekat podmlađivanja pojačava u roku od nekoliko mjeseci nakon zahvata.

Tačka i Fraxel

Postoje dva različita uređaja za izvođenje frakcijskog podmlađivanja lica: Dot i Fraxel, njihove se razlike temelje na različitom pristupu postupku. Dot je napredniji pristup, pa je rad s ovim uređajem manje bolan, učinkovitiji za rješavanje općih problema sa starenjem kože, ali i znatno skuplji.

Razlika u uređajima leži u stupnju prodiranja u duboke slojeve kože, točkica ima širi spektar djelovanja, na primjer, može pomoći u liječenju urastanja noktiju ili ENT bolesti. Iskusni kozmetičar može postići iste rezultate na obje mašine.

Indikacije i kontraindikacije

Postupak frakcijskog podmlađivanja lica indiciran je za pojavu mimičnih bora, vrana na nogama oko očiju, za opuštenost i opuštenost kože, za uklanjanje ožiljaka i ožiljaka, staračkih pjega. Obično se postupak propisuje za pacijente starije od 30 godina.

Postupak je kontraindiciran za trudnice i dojilje, osobe koje pate od onkoloških, zaraznih i hroničnih bolesti, osobe s aknama.

Rehabilitacija

Neposredno nakon zahvata lice se prekriva ljekovitom mašću i stavlja zavoj, nakon nekoliko sati lice počinje crvenjeti i oteknuti te se javljaju bolni osjećaji. Prvih dana nakon zahvata ne biste trebali biti na izravnom suncu, nužno je koristiti masti koje je propisao liječnik. Drugog dana lice se pokrije skrušenom korom, koja se ne može ukloniti, jer to može dovesti do infekcije i pojave ožiljaka i ožiljaka koji se ne mogu zacijeliti.

Obnavljanje kože započet će tek za tjedan dana, sve to vrijeme bolje je ne izlaziti van, pogotovo jer izgled lica nije previše vidljiv. Otprilike mjesec dana lice zadržava jarko ružičastu boju i vrlo je lako sklono ozljedama, morate paziti na kožu, podmazujući je specijalnim mastima i kremama.