Uređaji za podizanje lica kod kuće.

Kod kuće možete riješiti estetske probleme, poboljšati tonus, riješiti se bora, zaustaviti starenje kože lica. Osetne efekte podmlađivanja pružaju savremeni prenosni uređaji za zatezanje i zacjeljivanje kože, koji mogu značajno uštedjeti na skupim uslugama kozmetičkih salona, ​​koje ne daju uvijek očekivani rezultat.

RF-uređaji za dizanje lica kod kuće

Metoda RF dizanja povezana je s utjecajem radio valova koji se elektrodama prenose na kožu i potkožni sloj.Pod utjecajem radio frekvencijskih impulsa, duboki slojevi potkožnog pokrova zagrijavaju se na 40-50 stepeni, kolagen se komprimira, vanjski slojevi kože se zatežu. Kao rezultat, poboljšava se struktura kože, ona postaje elastičnija i gusta.

Postoje 3 vrste kućanskih aparata za dizanje RF:

 1. Monopolarni- ima mlaznicu s 1 elektrodom. Zbog male jačine struje i blagog udara, potrebno je nekoliko puta provoditi postupke u redovnim intervalima.
 2. Bipolarni- zbog dubokog efekta, uređaj sa 2 elektrode ima snažno dejstvo nakon prvog postupka.
 3. Tripolarno (multipolarno)- zatezanje koje vrši uređaj koji ima nekoliko elektroda, a jedna od njih je stalno neaktivna. Zbog temperaturne razlike, gornji sloj se zagrijava, a dublji se hladi, što rezultira rezultatom plitkog udara odmah.

Laserski uređaji za dizanje

Laserski kozmetički postupak učinkovita je metoda za započinjanje procesa regeneracije stanica.Pod laserskim zrakom uklanjaju se neke stanice, izglađuju se bore, površina kože postaje glađa. Postupak se dugo provodio samo u kozmetičkim salonima ili medicinskim klinikama pod nadzorom specijaliste. Pojavom laganih laserskih masažera lasersko podmlađivanje lica kod kuće postalo je dostupno svakoj ženi.

Ultrazvučni uređaji za dizanje

Ultrazvučni lifting

Glavna razlika ovih uređaja od ostalih metoda hardverskog podmlađivanja je dublji, do 5 cm, prodor ultrazvučnih valova, do mišićnih vlakana u sloj potkožnog tkiva. U pulsnom načinu kratkih i dugih valova u jednom trenutku dolazi do metode štipanja, mišićna vlakna počinju da se skupljaju. Prikazano je provođenje takvog postupka: sa starenjem kože lica, ako je kontura slomljena, brada i obrazi se opuštaju, u području oko očiju, nazolabijalnom području i dekolteu stvorile su se brojne bore.

Uređaj sa mikrostrujama

Mikrostruje su uobičajena hardverska metoda liftinga lica. Suština metode je da impulsi struje različitih dubina utječu na slojeve kože i pokreću elektrokemijske procese koji se javljaju u ćelijama.

Za postupak se koriste slabe impulsne struje od 10-600 μA.Mikrostruje, za razliku od ostalih električnih postupaka, prodiru u sva oštećena područja kože i obnavljaju ih na staničnoj razini.

Uređaj za lifting lica kod kuće s mikrostrujama obavlja sljedeće funkcije:

 • optimizira metabolički proces;
 • povećava propusnost ćelijskih membrana za hranljive sastojke;
 • povećava sintezu bioloških komponenata kože neophodnih za regeneraciju;
 • obnavlja mikrocirkulaciju i odtok limfe;
 • povećava životni ciklus ćelija;
 • ubrzava zacjeljivanje kože nakon mikro oštećenja;
 • uklanja natečenost.

Uređaj s galvanskim strujama

Galvanizacija - izlaganje direktnoj električnoj struji na koži napona od 30 do 80 V i snage do 50 mA.Istodobno se koriste aktivne tvari koje se uvode u kožu uz pomoć galvanske struje. Postupak se naziva jonoforeza, njegova glavna prednost je duboko prodiranje lijeka, bezbolnost. Kao rezultat, koža je hidratizirana, učvršćena i zaglađena, a bore su smanjene.

Uređaji-miostimulatori za pojačano podizanje

Uređaj za podizanje lica tjera mišiće da se skupljaju pod utjecajem električnih impulsa.Niz impulsa izmjenjuje se s periodima odmora. Zbog toga se obnavlja tonus mišića.

Koristeći mišićni stimulator kod kuće možete postići sljedeće rezultate:

 • gustoća kože se povećava;
 • druga brada se smanjuje;
 • smanjeni su podočnjaci;
 • nazolabijalne nabore su zaglađene;
 • oval lica postaje oštriji.

Tokom postupka treba izbjegavati snažne impulse. Potaknut će rast mišića i lice će početi opuštati.

Aparat za mezoterapiju bez injekcija ("mezoterapija bez igle")

Mezoterapija je jedan od najučinkovitijih, najsigurnijih i bezbolnih postupaka u modernoj kozmetologiji. Promjene na koži započinju u dobi od 25 godina, a s godinama treba održavati ravnotežu potrebnih tvari izvana. Pod utjecajem agresivnog vanjskog okruženja negativni procesi se ubrzavaju.

Uređaji za mezoterapiju pomažu u uspostavljanju ravnoteže supstanci u ćelijama kože, stimuliraju njenu regeneraciju.

Uz pomoć električnih struja uređaja, aktivne supstance kozmetike prodiru u duboke slojeve kože bez šprice.

Uređaji za svjetlosnu terapiju i fotoparametri

Terapija zasnovana na metodi izlaganja kože svjetlosnim talasima različitih dužina naziva se fotoporacija. Pod utjecajem svjetlosnih čestica povećava se mikrocirkulacija, poboljšava se protok kisika i hranjivih sastojaka u stanice kože. Oštećene ćelije se obnavljaju brže, pojavljuju se nove.

Preporuke za odabir uređaja

Usporedbom cijena hardverske terapije koje nude specijalisti, lako je doći do zaključka da se lifting lica može raditi kod kuće. Štaviše, na tržištu se pojavilo puno pristupačnih uređaja. Samo trebate odabrati odgovarajući za probleme koje treba riješiti.

Hardverska masaža nakon 30 godina

Podizanje nakon trideset godina

30 godina je prekretnica kada biste trebali razmisliti o hardverskoj kozmetologiji.Aparatna masaža može poboljšati ten i učiniti kožu glatkijom. U ovom dobu uglavnom se koriste svjetlosna terapija i galvanski masažeri koji se koriste za sprečavanje bora.

Uređaji ultrazvučnog vala za zatezanje kože postaju neophodni bliže 40. godišnjici. Ultrazvučni talasi beznačajno zagrijavaju kožu, prisiljavajući da se jače stvara kolagen, zbog toga ton kože raste, mreža finih oponašajućih bora se zaglađuje.

40 godina - RF dizanje, mikrostruje i ridoliza

Nakon 35 godina, okvir lica počinje popuštati, pojavljuju se primjetni proleti, nazolabijalni nabori se produbljuju. U ovoj fazi je ridoliza učinkovita - pod utjecajem mikrostruja stvara se kolagen, bore se popunjavaju iznutra, mišićni tonus se obnavlja.

Dobar efekt postiže se upotrebom uređaja sa ultrazvukom i RF-liftingom. Bez bolova, modrica, stanje kože može se značajno poboljšati. Važno je da se Rf lifting dobro kombinira s mikrostrujama i miostimulacijom.

Podmlađivanje lica nakon 50 - laserski lifting

Nakon 50. godine uređaji za miostimulaciju daju dobar rezultat, koji utječu na duboke mišiće lica, ojačavajući ih.Lasersko podizanje dobra je alternativa operaciji. Uz pomoć laserskog zraka uklanjaju se oštećene stanice i na njihovom mjestu formiraju se mlada kolagenska vlakna.

Kao rezultat laserske tehnike, koža se obnavlja, bore se smanjuju, lice izgleda mlađe.

Hardverska terapija se aktivno koristi u borbi protiv nesavršenosti kože. Jonoforeza se koristi protiv akni i post-akni - djeluju strujom niskog napona na problematična područja. Pored uređaja s galvanskim strujama u liječenju upale i njihovih posljedica, savršeno su se dokazali uređaji za svjetlosnu terapiju i fotoporaciju uz pomoć kojih se uklanjaju ožiljci i ožiljci.

Pomoću laserskih uređaja postižu uporni protuupalni učinak.

Bori se protiv nepravilnosti kože

Postupci podizanja kože lica u ugodnom kućnom okruženju odabiru se na osnovu postavljenih zadataka. Uglavnom koriste integrirani pristup, pa više vole uređaje koji pomažu u rješavanju nekoliko problema odjednom.

Jedno je sigurno: moderni uređaji, u kombinaciji s aktivnim načinom života i pravilnom prehranom, produžit će mladost i ljepotu svake žene.