10 salonskih tretmana za podmlađivanje kože koji će biti upareni jedni s drugima

salonski tretmani za podmlađivanje kože

Dvostruka akcija je mnogo bolja od preciznog pogotka. Posebno kako bi vaš program transformacije i podmlađivanja kože učinio dvostruko učinkovitijim, stručnjaci su odabrali 5 parova najboljih hardverskih, injekcijskih i plastičnih postupaka koji proizvode pravi wow efekt, radeći u duetu.

1. Fototerapija + frakcijski laser

Tehnika koju su izumili liječnici naziva se Photofractional i kombinira dva uzastopna efekta na kožu: IPL svjetlost (fototerapija) i frakcijski laser. Zahvaljujući efektu IPL svjetlosti moguće je riješiti se pigmentacije (često se pojavljuje nakon izlaganja suncu), a frakcijski laser pokreće sintezu kolagena - tako je moguće obnoviti kožna vlakna koja su uništena UV zrakama.

Postupak fotofrakcije prilično je agresivan: daje efekt blago opečenog lica (crvenilo, ljuštenje). Lagano oticanje traje 1-2 dana. Nakon tjedan dana piling nestaje, koža postaje glađa, glađa i dobro odbija svjetlost.

Kombinacija dva različita tretmana daje impresivne rezultate nakon samo jednog tretmana. Prvo je koža izložena IPL svjetlosti, ali na parametre koji su nježniji od onih koji se koriste za neovisni postupak fototerapije (rješavanje staračkih pjega) - oni se odabiru pojedinačno. Nakon toga se primjenjuje anestezija i koža se obrađuje frakcijskim laserom. Fototerapija uklanja pigment, vaskularnu mrežu, izbjeljuje i nježno potiče sintezu kolagena. Laser prodire u veliku dubinu i "potiče" sintezu novih vlakana kože. Konačni efekat bit će primjetan za 1-2 mjeseca. U prosjeku je potrebno napraviti 1-3 postupka (redovitost je individualna) s razmakom između njih mjesecno. Nakon zahvata svakako treba zaštititi lice SPF kremama.

2. Masaža lica + injekcije botulinum toksina

vrste postupaka za podmlađivanje kože

Masaža lica - ručna ili hardverska - jedan je od postupaka koji se može koristiti za sprečavanje dobnih promjena čak i u prilično mladoj dobi. Dobar učinak daje i kod ispravljanja već zacrtanih dobnih promjena (izražene nazolabijalne bore, "ponosne bore" i uzdužne bore na čelu, vrane noge u području oko očiju, gubitak ovalnog lica, dvostruka brada). Masaža vam omogućuje vježbanje i toniranje opuštenih mišića, ili, obratno, opuštanje zategnutih. Zahvaljujući tome, dobivamo efekt - smanjenje jačine bora, poboljšanje ovalnog oblika lica. Masaža se radi na kurs (u prosjeku 10 postupaka, dva tjedno), nakon čega migijske bore možete ispraviti injekcijama botulinskih toksina. U tom će slučaju biti moguće proći s manjom količinom lijeka i dobiti izraženiji rezultat.

3. Frakcioni laser + PRP-terapija

Frakcijski laser jedan je od najpopularnijih i najučinkovitijih tretmana protiv starenja. Ovo je nježna, ali duboka obnova kože korištenjem lasera, koja vam omogućava da smanjite dubinu bora, vratite koži ravnomjernu boju, glatkoću i gustinu i započnete prirodni proces stvaranja svježeg kolagena i elastina. Načelo rada uređaja omogućava postizanje ovog efekta: tanki laserski zrak prodire u kožu do unaprijed određene dubine i stvara zacjeljujuće mikro oštećenja promjera ne više od 0, 2 mm. Ovaj efekt uništava stari kolagen i potiče stvaranje novih ćelija koje su odgovorne za brzo obnavljanje oštećenih područja. Zbog toga se koža zateže i poboljšava njena tekstura. Postupak frakcijskog podmlađivanja može vam pomoći ako primijetite opuštenost kože i fine bore, ne volite neravnu put i proširene pore, imate staračke mrlje ili ožiljke od akni.

Uprkos kratkom periodu rehabilitacije nakon izlaganja laseru, puni i konačni efekt pojavit će se nakon 3-5 sesija. Istodobno, mehanizmi podmlađivanja aktiviraju se već tjedan dana nakon prvog postupka (i nastavit će se intenzivirati), a učinak traje do 1, 5 godine.

injekcijski postupci za podmlađivanje kože

Najbolje je kombinirati frakcijske laserske postupke s PRP-terapijom - injekcijama vlastite krvne plazme. Plazma sadrži trombocite koji ubrzavaju oporavak kože nakon laserskog izlaganja. Osim toga, sadrži i faktore rasta koji dodatno stimuliraju fibroblaste - ćelije koje proizvode nova vlakna kolagena i elastina. Kombinacijom ova dva postupka možete dobiti izraženiji anti-age efekt.

4. Lifting kože lica + punjenje ili automatske injekcije masti

Uz pomoć plastične kirurgije možete postići lifting efekt, ali nažalost, bore se uz nju ne možete u potpunosti riješiti. Nakon plastične operacije, postoje, na primjer, bore oko usta, kao i "lutkarske bore" (takozvani "nabori tuge"). Da bi bili manje uočljivi, punila se ubrizgavaju u područje nazolabijalnih nabora, usana i zigomatičnog područja. Alternativa injekcijama punila je postupak lipofiliranja, kada se vaše vlastite masne stanice koriste za popunjavanje volumena. Uzimaju se špricem s određenih područja tijela (trbuh, unutrašnja strana bedara, koljena) i u malim količinama se ubrizgavaju u željeno područje. To se mora učiniti vrlo pažljivo, jer je glavni zadatak osigurati prilagodbu masnih ćelija na pravom mjestu i puštanje korijena. Prednost lipofilinga nad injekcijama punila je očita: punila je potrebno obnavljati svake godine, dok masne stanice godinama ostaju na mjestu ubrizgavanja. Takođe, u slučaju lipofiliranja isključena je moguća alergijska reakcija koja se može manifestirati na injektiranim punilima.

5. Blefaroplastika + laserski zahvati

U većoj mjeri takva kombinacija bit će prikladna za plastiku donjih kapaka, gdje su mišići "zalemljeni" za kožu i sav njezin višak nije moguće ukloniti. Zbog toga je tri tjedna nakon operacije indiciran laserski tretman ovog područja. Laser djeluje stimulirajuće na kožu, čime je skuplja i aktivira sintezu novog kolagena i elastina - nakon čega koža postaje gušća i elastičnija. Za izražen efekat može biti dovoljna jedna sesija.

Ova se tehnika često koristi u slučajevima kada je potrebno riješiti se hernialnih vrećica (ovaj problem, inače, može smetati prilično mladim ljudima). Operacija uklanjanja takvih kila izvodi se transkonjunktivalno (kroz mali rez na bočnoj strani sluznice donjeg kapka), a nakon uklanjanja masnih paketića ostaje višak kože koji treba zategnuti - u tu svrhu potreban je laser.