Lifting lica i podmlađivanje za različite starosne grupe. Koji se postupci preporučuju

Žene kojima je potreban drugačiji pristup u odabiru postupaka protiv starenja prema dobi

Odluka o liftingu lica vrlo je lična stvar, pa je čak i iskusnom kozmetičaru teško dati savjet o tačnim godinama za takve zahvate. U istom dobnom razdoblju izgled može biti potpuno različit, ovisno o stupnju izlaganja suncu, genetskim karakteristikama i načinu života (naporan rad, pušenje), pa u ovom slučaju ne postoje jedinstveni recepti.

U kojoj dobi započeti podmlađivanje i napraviti aparatić za zube

Da biste odgovorili na ovo pitanje, morate razumjeti kako se naša koža obnavlja.

Zasnovan je na proteinima - kolagenu i elastinu, koji stvaraju okvir, unutar kojeg se nalazi prirodno punilo - hijaluronska kiselina. Ova tvar ima svojstvo privlačenja i zadržavanja vode, zahvaljujući čemu koža zadržava svoj volumen i prirodnu vlagu. Cijeli ovaj mehanizam pokreću spolni hormoni. Stoga, s godinama, kada im se koncentracija smanji, lice i tijelo počinju stariti.

Do 30. godine hormonski nivo je visok, pa tijelo proizvodi dovoljnu količinu proteina i hijaluronske kiseline. Ozbiljni postupci protiv starenja nisu potrebni u ovoj dobi.

U inozemstvu mnogi kozmetolozi savjetuju ubrizgavanje botulinum toksina već u ovoj dobi kako bi navikli lice na ispravnu mimiku lica koja ne ostavlja bore i sprječava njihovu pojavu. Ovaj pristup je sasvim opravdan, jer je prevencija starenja poželjnija od borbe protiv promjena povezanih sa starenjem.

Nakon 35 godina morate definitivno razmisliti o postupcima protiv starenja. U tom slučaju bit će moguće značajno odgoditi termin plastične operacije. No, oni koji iz različitih razloga nisu mogli na vrijeme početi brinuti o svom izgledu, ne trebaju se brinuti. Savremena medicina i kozmetologija mogu podmladiti svakoga, bez obzira na godine.

Trebaju li mi lifting lica i drugi postupci protiv starenja do 35 godina

Do 35 godina - u ovoj dobi više brinu o estetici kože, a ne o njenom podmlađivanju. Međutim, uvođenje botulinum toksina čak i u ovom dobnom razdoblju mnogi stručnjaci smatraju sasvim opravdanim. Inače, postoji dovoljno postupaka njege koji uklanjaju manje nedostatke i reguliraju lučenje sebuma.

Piling, obnavljanje, maske, laserske tehnologije, masaža daju dobar učinak. Omogućuju mladoj ženi da izgleda spektakularno.

Podmlađujući piling lica za žene mlađe od 35 godina

Aparatić za zube i drugi postupci protiv starenja u dobi od 35-40 godina

U dobi od 35-40 godina rijetko je potreban potpuni kirurški lifting lica, ali se moraju izvesti nekirurški zahvati koji inhibiraju procese povezane s godinama i čine kožu lijepom i njegovanom:

  • Injekcija dermalnih filera za smanjenje finih linija usana i bora oko usta, povećanje volumena tkiva i glatku kožu.
  • Injekcije botulinum toksina smanjuju meke bore i sprječavaju pojavu novih linija.
  • Injekcije kolagena - proteina koji čini kožu. Injekcije izjednačavaju njegovu teksturu i uklanjaju manje nedostatke.
  • Površinski i srednji kemijski pilinzi koji uklanjaju bore, fine linije, ožiljke od akni, proširene pore, neravnomjernu pigmentaciju kože i oštećenja uzrokovana suncem. Alternativa pilingu su različite mogućnosti obnavljanja.
  • Kod dvostruke brade preporučuje se davanje lipolitika - lijekova koji uništavaju masne stanice.
Postupak laserskog obnavljanja kože lica za žene u dobi od 35-40 godina

Bliže 40. godini morate razmišljati o nekirurškim metodama zatezanja kože. Neki u ovoj dobi rade prvu plastičnu operaciju. Sve ovisi o individualnim karakteristikama tijeka starosnih procesa.

Aparatić za zube i drugi postupci protiv starenja u dobi od 40-50 godina

Nakon 40 godina već je potreban potpuni lifting lica. No, nije potrebno odlučivati o kirurškoj operaciji. Može se zamijeniti:

  • Neoperacijski lifting lica SMAS - ultrazvučni učinak na duboka tkiva lica, daje izražen učinak liftinga.
  • Nehirurško podizanje pomoću punila - supstanci ubrizganih u tkiva radi povećanja volumena.
  • Face Tite - zatezanje kože radio talasima. Ovo je učinkovita metoda u kojoj se koža tretira radiovalovima s dvije strane odjednom - odozgo i sa strane potkožnog tkiva. Ova tehnika omogućuje ne samo uklanjanje bora, već i uništavanje masnih naslaga na licu i vratu.
  • Lipofilling je transplantacija masnih stanica za vraćanje volumena tkiva koji se smanjuje s godinama. Za razliku od punila, tijelo bolje apsorbira vlastitu mast i ne izlučuje se duže.
  • Razne tehnologije niti povezane s uvođenjem mezožica pod kožu koje drže tkiva i sprječavaju njihovo uranjanje. Postoji veliki broj tehnika podizanja niti, pa bi kozmetičarka trebala odabrati najbolju opciju.
Nehirurški lifting lica sa filerima za ženu u dobi od 40-50 godina

U ovom dobu mnogi se ljudi podvrgavaju plastičnoj operaciji, uklanjajući manifestacije prirodnog procesa starenja. Kirurški lift dobro funkcionira s ne-kirurškim tehnikama koje pojačavaju njegov učinak.

Potrebno je nastaviti s površinskim tretmanima radi poboljšanja izgleda kože. Dobar učinak daju pilingi, obloge, maske koje se savršeno kombiniraju s različitim opcijama podizanja.

Aparatić za zube i drugi tretmani protiv starenja stariji od 50 godina

Nakon 50 godina preporučuju se klasične mogućnosti kirurškog stezanja. U ovom dobu već postoje izražene promjene povezane s godinama, koje se uklanjaju uz pomoć operacije. Ne-operativne metode smatraju se pomoćnim.

Morate nastaviti s pilingom i obnavljanjem površine. To je vrlo važno, jer se na licu često pojavljuju staračke pjege, a za mnoge je menopauza popraćena pojavom akni. Stoga, navršena 50. godina nije razlog da prestanete brinuti o svom izgledu.

Savremena kozmetologija može podmladiti žene čak i 50 godina i starije. Glavna stvar je da njihova koža ima dovoljnu elastičnost. Odlični rezultati mogu se postići čak i u dobi od 60 do 70 godina, pod uvjetom da su dobrog zdravlja. Uobičajeno zatezanje lica trajat će 7-10 godina, pa bi se idealno prva operacija preporučila u dobi od 50 godina, a oko 60 možete računati na sekundarnu operaciju.

Svačija koža različito stari, pa su sve ove preporuke približne. Precizniji program podmlađivanja i njege kože u klinici sastavljaju stručnjaci posebno za svakog pacijenta.