Lifting tretmani za podmlađivanje lica

zdrava koža nakon liftinga

Svaka žena sanja da ostane mlada i lijepa dugi niz godina. Ali, nažalost, priroda uzima svoj danak. Srećom, moderna tehnologija je otišla toliko daleko da se mladost može vratiti. Najpopularnija procedura za zatezanje kože i uklanjanje neželjenih bora je lifting.

Šta je dizanje?

Lifting je kozmetički postupak koji pomaže u zatezanju kože na problematičnim područjima. Podijeljen je na nekoliko tipova:

  • Mezoterapija, u kojoj se problematična područja kože bockaju posebnim preparatom koji pomaže u smanjenju izražajnih bora.
  • Massage. . . Majstor u salonu provodi tečaj masaže, koji poboljšava cirkulaciju krvi i aktivira unutarstanične procese, zbog čega koža postaje elastičnija i zategnutija.
  • Hardverska masaža. . . U pravilu se izvodi u vakuumu. Pospješuje regeneraciju ćelijskih tkiva i koži vraća elastičnost i svilenkastost.
  • Plastika.Ovo je hirurški zahvat kojim se prave mali rezovi i zateže opuštena koža.
  • Photorejuvenation. . . Proizveden je posebnim aparatom pod čijim utjecajem se sintetiziraju elastin i kolagen koji su neophodni za elastičnost kože. Najbolje koristiti na čelu, oko usana i očiju.
procedure podizanja kože za podmlađivanje

Prednosti dizanja

Svaka vrsta faceliftinga ima svoje prednosti i nedostatke. Izvodi se ne samo na licu, već i na svim problematičnim područjima kože. Ako ne znate koji postupak odabrati za sebe, posavjetujte se s nekoliko kozmetologa i izvucite zaključak. Osim plastične operacije ili injekcija za pomlađivanje, lifting je ugodan, bezbolan postupak. Takođe je siguran i ne nosi rizik od dobijanja bilo kakve bolesti.

Efekat nakon profesionalnog zatezanja traje dugo. Prilikom izvođenja liftinga poboljšava se metabolizam i aktiviraju se intracelularni procesi u dubokim slojevima epiderme. Također povećava mikrocirkulaciju krvi i sintezu kolagena. Kao rezultat ovih procesa, elastičnost kože se značajno povećava, male mimičke bore se istiskuju, a duboke postaju manje uočljive. Time se poboljšava boja kože, a ona postaje glatka i svilenkasta. I što je najvažnije, efekat traje dugo.