Kako odabrati proceduru za podmlađivanje lica?

podmlađivanje lica

Svaka žena ima trenutak kada počne razmišljati o tome kako da sačuva mladost kože lica. Nažalost, s godinama kozmetičke kreme, maske, pilingi ne daju opipljive rezultate, a rješavanje problema skalpelom nije najbolji izbor.

Sada su liječnici predložili zdravu alternativu operaciji - inovativne metode podmlađivanja kože. Reklamne kompanije na sve moguće načine sa oduševljenjem opisuju prednosti ovih postupaka, prećutkujući neke negativne nijanse. Uostalom, svaka radnja povezana s miješanjem u proces zamišljen po prirodi ima svoje prednosti i nedostatke. Prije nego što se upustite u moderne tehnike koje nude kozmetolozi, trebali biste ih pažljivo proučiti, pažljivo analizirati moguće rizike i nuspojave i odrediti koji postupak je pravi za vas.

Šta savremena kozmetologija nudi ženama?

Inovativno rješenje - plazmolifting

Ova radikalna metoda podmlađivanja ubrzano stiče sve više poklonika. Njegovo djelovanje temelji se na aktiviranju skrivenih resursa tijela: trombocitima stimulira stvaranje novih matičnih stanica u slojevima kože. Ovom revolucionarnom tehnikom plazma bogata trombocitima se ubrizgava u problematična područja kože, što tjera stanice koje proizvode kolagen da se „probude". Kod plazmoliftinga isključena je vjerojatnost odbacivanja ubrizganog lijeka napravljenog od pacijentove vlastite krvi. Kao rezultat postupka poboljšava se boja i elastičnost kože, nestaju bore, aktiviraju se procesi regeneracije i zaustavlja starenje.

Prednosti: Dugotrajno očuvanje postignutih rezultata.

Nedostaci: Mogu se pojaviti hematomi i edemi, ali uz pravilnu njegu oni nestaju prilično brzo. Postupak je umjereno bolan.

Novo rešenje u kozmetologiji - mezoterapija

Tokom mezoterapije uvodi se ljekovita mješavina različitih lijekova u mikroskopskim dozama. Postupak povećava brzinu metaboličkih procesa u stanicama kože, pojačava cirkulaciju krvi i stimulira ćelijski metabolizam. Mezoterapija ubrzava regeneraciju ćelija kože.

Prednosti: Minimalni traumatski uticaj i kratak period rehabilitacije. Nema starosnih ograničenja. Dugoročni efekat delovanja.

Nedostaci: Lijekovi koji se koriste mogu izazvati individualne alergijske reakcije.

Novi pogled na nekirurško pomlađivanje - Fraxel laser

Fraxel tjera ćelije kože da se aktivno obnavljaju, zbog čega se postiže značajan učinak pomlađivanja. Upotreba super tankog laserskog snopa omogućava brzo i bezbolno uklanjanje starih i oštećenih ćelija na rekordnoj dubini. U području na kojem se primjenjuje laser aktivira se proizvodnja kolagena i formiraju se nove stanice kože. Tehnika pomaže da se u kratkom roku riješite staračkih pjega na tijelu.

Prednosti: Minimalni period rehabilitacije - 2 dana, bez nuspojava. Vidljivi rezultat se pojavljuje nakon prve sesije. Postiže se visok učinak, bez obzira na godine.

Nedostaci: Pigmentacija se može pojaviti nakon zahvata.

Klasična opcija je botoks

Injekcija botoksa je efikasna terapija za rješavanje estetskih problema: uklanjanje mimičnih bora, uklanjanje asimetrije lica, za liječenje pojačanog znojenja.

Prednosti: Odlični rezultati u tretmanu dubokih bora. Dugotrajna izloženost - do 8 meseci.

Nedostaci: Mogu se pojaviti mali hematomi i lokalni edem.

Plastika sa punilima

Fileri - injekcije s uvođenjem hijaluronske kiseline, što vam omogućava da se brzo riješite bora. Ova metoda se koristi za manje plastične operacije i modeliranje izgleda.

Prednosti: Odlična korekcija oblika obraza, brade, nosa. Rezultat učinka je vidljiv odmah nakon završetka sesije.

Nedostaci: Kratkotrajan učinak - od 5 mjeseci do godinu dana. Injekcije treba obaviti visokokvalifikovani stručnjak kako bi se izbjeglo jako oticanje.

Idealna korekcija problematičnih područja - biorevitalizacija

Isprobajte postupak biorevitalizacije, stimuliše proizvodnju kolagena, efikasan je za uklanjanje površinskih bora. Biorevitalizacija je najbolja preventivna i korektivna metoda za kozmetičke nesavršenosti kože. Efekat se postiže zasićenjem dubokih slojeva kože hijaluronskom kiselinom.

Biorevitalizacija je efikasna:

  • Za suvu i dehidriranu kožu.
  • Sa smanjenjem čvrstoće i elastičnosti.
  • Kada se pojave male bore.
  • Uz pogoršanje izgleda kože.
  • Za ozlijeđenu kožu za brzi oporavak nakon plastičnih operacija, laserskog resurfacinga i drugih agresivnih sredstava utjecaja.
  • Ukloniti posljedice ultraljubičastog zračenja i pripremiti se za to.
  • Uz tupi ton kože, prisutnost staračkih pjega, tamne krugove ispod očiju.
  • Sa proširenim porama.

Do danas, niti jedna postojeća tehnika, niti jedan lijek nije u stanju u potpunosti zaustaviti starenje kože. Ali korištenje inovativnih modernih metoda, uključujući biorevitalizaciju, može odgoditi starenje.