Frakciono lasersko pomlađivanje - princip djelovanja, posljedice

Ako su na kožu već pogođene promjene povezane s godinama, ali ne želite pribjegavati hirurškim uslugama, savjetujemo vam da se obratite nehirurškoj klinici za pomlađivanje. Predlažemo da razmotrimo jednu od ovih tehnologija - frakcijsko lasersko pomlađivanje kože lica i tijela, kao i rezultate postupka.

Princip rada

Što je to - frakciono lasersko pomlađivanje - ovo je obnavljanje tkiva pomoću visokih temperatura koje pruža laserska zraka. Njegov princip rada približno je isti kao kod laserskog ponovnog obnavljanja, ali fotopolađivanje je mnogo jače i ima ozbiljnijih mogućih posljedica.frakcijsko lasersko pomlađivanje

Uređaj je prilično mali uređaj koji izgleda kao baterija. Na njegovoj radnoj površini nalaze se posebni foto-elementi koji su odgovorni za prodiranje lasera ispod dermisa. Treba napomenuti da je temperatura ovog učinka nešto viša od temperature jednostavnog laserskog uređaja za uklanjanje dlaka ili kontrolu akni. Voze ih vrlo brzo, inače minutu zakašnjenja - i dermis će biti spaljen upravo do najdubljeg sloja.

Oglas za ovaj postupak je vrlo lijep i čini se fantastičnim. U jednoj sesiji nestaju bore i ožiljci, liječe se akne i rozaceja, čak možete promijeniti vrstu masti u normalnu. Ali kada prolazite kroz sesije, morate uzeti u obzir stvarnost:

  1. Bore nestaju, ali ne sve. Epidermis nije odgovoran za stvaranje dubokih bora, samo oponaša;
  2. Ožiljci neće nestati u jednoj sesiji, potrebna su najmanje tri, svaka s razlikom od šest mjeseci;
  3. Dermis zacjeljuje najmanje dvije sedmice, od kojih je prva potpuni izostanak zaštitnog sloja, morat ćete stalno nanositi različite masti i kreme na obradjena područja, ne možete izaći na sunce;
  4. Stvarno boli, i nije važno koji je vaš prag osjetljivosti ili je li područje tretirano tabletama protiv bolova ili ne;
  5. Ne upotrebljavajte fotooblađivanje za akne.

Učinci frakcijskog pomlađivanja lasera

Neposredno nakon sesije lice se jako upalje, uprkos korištenju anestetskih masti i rastvora. Nakon 2-3 sata pocrveni i može započeti oteklina, posebno na području gornjih kapka, nosa i području oko očiju. Vrhunac edema pada sljedećeg dana, postoje slučajevi kada se cijelo tretirano područje samo pretvorilo u vodenu kuglu, pa se tijelo nakon oporavka pokušava brže oporaviti. Da biste malo ublažili situaciju, jedite manje slanog i pijte diuretike.

Drugog dana mogu se osloboditi obilne količine limfe, nakon čega se na licu formira kora, koja se do kraja dana stvrdne i postane vrlo tvrd sloj, štiti lice od infekcija i prehlade. Ne može se odvojiti i općenito dodirnuti, jer u protivnom možete unijeti malo grla i jednostavno rastrgati budući novi sloj epiderme i zauvijek ostati s ožiljcima. S vremenom će kora omekšati i propasti sama od sebe pod utjecajem regenerirajućih spojeva.

oporavak nakon podmlađivanja kože

Oporavak počinje tek nakon sedmicu dana. Kora postaje nešto manje čvrsta, a lice prestaje oteklina. Još će mjesec dana morati uživati ​​u svijetlo ružičastoj boji lica i koristiti ljekovite kreme sa zaštitnom razinom od najmanje 30. Unatoč činjenici da se svugdje spominje samo jedan postupak, ljekari će najvjerovatnije reći da se treba ponoviti za šest mjeseci, a ponekadza 3 meseca.

Ovo nehirurško pomlađivanje odlično je za vrana stopala i male ožiljke nakon akni ili rozaceje, ali DOT (točka) neće pružiti olakšanje od dubokih bora i ožiljaka.

Moguće komplikacije i kako ih izbjeći:

Komplikacija Načini liječenja
Sve jako boli Kupite i nanesite na problematična područja kremu koja liječi i nanosi na problematična područja kože (bogate količine)
Teški edemi Ne pijte puno tečnosti, neki stručnjaci savetuju pravljenje hijaluronskih maski
Proces oporavka trajao je duže od dvije sedmice Pijte vitamine, ne izlazite na suncu, uvijek koristite posebnu restorativnu mast na licu
Postoji mreža krvnih žila i / ili malih, ali dubokih ožiljaka Nažalost, to se ne može izlečiti. Ožiljak je ostavio ožiljke, ponekad se to dogodi, s vremenom će oni postati manje uočljivi, osim toga, nakon restauracije lice se može lako maskirati temeljcem ili puderom.

Osim toga, nuspojave nakon frakcijskog pomlađivanja nisu isključene - to su osip, svrbež i druge manifestacije netolerancije. Ovo se posebno odnosi na djevojčice alergične na sunce ili kojima je dijagnosticirana vegetativno-vaskularna distonija.

Posebna pažnja nakon postupka:

  1. Operite samo prokuhanom vodom;
  2. Ostanite sunčani nedelju dana;
  3. Za produženje mladosti i brz oporavak preporučuje se upotreba ozon terapije (ispiranje ozoniranom vodom);
  4. Sve dok epiderma ne poprimi svoju normalnu boju, piling i piling ne treba raditi - to će oštetiti mladu i krhku epidermu;
  5. Rehabilitacija traje od dvije sedmice do mjesec dana, ako pijete vitamine i redovno prozračujete sobu ili izlazite vani po toplom vremenu, sve će ići brže.

Primenjeni uređaji

uređaji za frakcijsko pomlađivanje

Posljedice ne ovise samo o vještini doktora, već i o hardveru koji nudi salon ili klinika. U većini slučajeva to je tehnika europske izrade. Prodaja se vrši u posebnim prodavaonicama ili na službenim web stranicama proizvođača. Za jednokratnu upotrebu, najam je moguć.

Koristi se samo profesionalna oprema, prilično je skupa. Postoje različite vrste njih: možete izvesti i ablativne i ne-ablativne (radna površina je pritisnuta na koži ili držana na udaljenosti).